Tribina: Izrael i Palestina – Ima li kraja ubijanju?

Piše: O. R. / P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Izrael i Palestina – Ima li kraja ubijanju?“ održat će se u utorak, 14. novembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Tragedija na Bliskom istoku i dalje traje. Gine se masovno u Gazi, gine se u Izraelu. Hiljade djece i civila ostalo je pod ruševinama u borbama izraelske vojske protiv hamasovih terorista koji su pokoljem oko 1500 Izraelaca započeli novi spiralu nasilja s nesagledivim posljedicama.

Prije dva tjedna o istoj smo temi u prepunoj dvorani Privrednika i u emocijama nabijenoj atmosferi razgovarali s povjesničarem Ivom Goldsteinom i novinarom Jerkom Bakotinom. I dalje smatramo da je potrebno razgovarati i da ljudi suprotstavljenih mišljenja o ovim događajima moraju nastaviti dijalog kako bi pokušali bolje razumjeti jedni druge.

Ovoga puta na Privrednikovoj tribini govorit ćemo o novoj rundi tragedije Izraelaca i Palestinaca, o tome je li moguć prekid vatre u Gazi, vječnom pitanju rješenja koje bi zadovoljilo obje strane u sukobu, promjenama koje je napad terorista Hamasa donio na pozornicu, ali i brojnim kritikama načina na koji je izraelska vojska odgovorila na terorizam. Na tribini će govoriti rabin zagrebačke židovske vjerske zajednice Bet Izrael, izvanredni profesor na Katedri za judaistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i i član Izraelske odvjetničke komore Kotel Da-Don i novinar Nove TV Hrvoje Krešić, koji je s Jerkom Bakotinom prije više godina napisao nagrađivanu seriju reportaža o teškom životu građana Gaze. Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Izrael i Palestina – Ima li kraja ubijanju?“ održat će se u utorak, 14. novembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: