Tribina: Bolje pakt nego rat?

Piše: P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Bolje pakt nego rat?“ održat će se u utorak, 7. maja s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Ukrajina je na prekretnici. Hoće li sjesti za pregovarački stol i na neki način priznati poraz ili će, osokoljena američkim i europskim milijardama, nastaviti sukob protiv nuklearne sile koja ne pokazuje znakove umora? Hoće li NATO, čiji se vojnici u raznim oblicima zapravo već bore u Ukrajini, otvoreno uključiti u obranu Ukrajine ili će nastaviti sa strane gledati kako tuđi vojnici ginu za njihove interese?
Dok se Ukrajina sprema za još jednu rusku ofenzivu, Palestinci u Gazi broje mrtve. Izraelci i dalje melju metar po metar njihovih sela i gradova, broj mrtvih prelazi brojku od 35090, ali međunarodnih optužnica za ratne zločine nema.
Zašto se ruska agresija naziva ratnim zločinom, dok se izraelska tretira kao obrambeni rat…

O ukrajinskoj i palestinskoj tragediji na novoj Privrednikovoj tribini govorit će Božo Kovačević, bivši političar i ambasador Hrvatske u Rusiji i Jovan Vejnović, bivši ambasador Hrvatske u Libiji. Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Bolje pakt nego rat?“ održat će se u utorak, 7. maja s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: