Tribina: Pjesma nas je održala, njojzi hvala

Piše: P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Pjesma nas je održala, njojzi hvala“ održat će se u utorak, 21. maja s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Privrednikova tribina

Cijela Hrvatska još uvijek raspravlja o Eurosongu i hrvatskom predstavniku na tom natjecanju. Fanovi su ogorčeni jer Baby Lasagna nije pobijedio. Kako je jedno, u muzičkom smislu potpuno nevažno, europsko natjecanje ove godine u Hrvatskoj, ali i šire postalo politički, ali i vjerski problem? Kako je skromni mladić, koji je slučajno upao na Doru, zamalo pobijedio, a svojim porazom, barem u Hrvatskoj, ogorčio konzervativce koji su ovogodišnji Eurosong proglasili paradom neprirodnih sotonističko-homofilnih rituala u kojima je pobijedio pjevač u roza suknjici iz Švicarske, k tome, neodređenog rodnog identiteta? Zašto je izbačen nizozemski predstavnik, zašto je sudjelovao Izrael, a Rusija nije, zašto je Baby Lasagna donirao 50.000 eura?

Odgovore na sva ta pitanja, u vrijeme kad i u Hrvatskoj i u čitavoj Europi bukti otvoreni rat oko pitanja identiteta, sudara tradicije i modernosti, ljudskih prava i vjere, potražit ćemo na novoj Privrednikovoj tribini.

Na tribini će govoriti:
Milena Zajović, novinarka Večernjeg lista i jedna od vodećih eurosongistkinja u HR,
Ilija Jandrić, novinar N1 i jedan od vodećih eurosongista u HR,
Nebojša Paunović, pravnik.

Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Pjesma nas je održala, njojzi hvala“ održat će se u utorak, 21. maja s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: