Tribina: Zašto je otišao Ivo Pejaković?

Piše: P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Zašto je otišao Ivo Pejaković?“ održat će se u utorak, 4. juna s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Privrednikova tribina

Nakon višegodišnjih pritisaka desnice, nakon prozivki oko broja ubijenih u Jasenovcu, nakon napada zbog navodnog preuveličavanja broja žrtava, ali i napada zbog navodnog smanjivanja njihovog broja, ravnatelj Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković dao je ostavku. Kap koja je prelila čašu bio je tekst povjesničara Vladikira Geigera, koji je otkrio grešku u podacima na mrežnim stranicama JUSP-a Jasenovac. O pravim razlozima zbog kojih je dao ostavku, o manipulacijama brojkama ubijenih u ustaškom logoru Jasenovac, o političkim igrama rezolucijama u UN-u, o tome kako bi se trebali suočavati s traumama koje su proizveli Jasenovac i Srebrenica, razgovaramo na idućoj Privrednikovoj tribini s bivšim ravnateljem JUSP Jasenovac Ivom Pejakovićem i povjesničarem Hrvojem Klasićem.

Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Zašto je otišao Ivo Pejaković?“ održat će se u utorak, 4. juna s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: