Tribina: Izrael i Palestina – tragedija koja teče

Piše: O. R. / P-portal.net

Na novoj Privrednikovoj tribini o drami u Gazi i Izraelu govorili su novinar Novosti Jerko Bakotin i povjesničar Ivo Goldstein

Napad Hamasovih terorista koji je šokirao svijet otvorio je novu rundu beskrajno tragične povijesti sukoba između Židova i Arapa, između Izraelaca i Palestinaca. Sukob koji traje od formiranja države Izrael, ovih dana u iščekivanju izraelskog napada na Gazu prijeti da u sebe usiše pola svijeta. Diljem Bliskog istoka traju napadi na vojne ciljeve SAD-a, a antisemitska histerija valja se i po evropskom ulicama. Na novoj Privrednikovoj tribini o drami u Gazi i Izraelu govorili su novinar Novosti Jerko Bakotin, koji je iz Gaze svojevremeno poslao nagrađenu reportažu i koji godinama prati patnje stanovnika Gaze i povjesničar Ivo Goldstein. Razgovor je moderirao novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Izrael i Palestina – tragedija koja teče“ održana je 31. oktobra u Privrednikovom domu. Pogledajte video u nastavku.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: