Tribina: Uz Tita i Rašetu, dva junačka sina

Piše: O. R. / P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Uz Tita i Rašetu, dva junačka sina“ održat će se u utorak, 30. januara s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Bio je vjerojatno loš bravar, još gori kazališni amater, prosječan vojnik, još prosječniji ratni zarobljenik, ne pretjerano uspješan mačevalac, nije bio ljubitelj pravosuđa, pa je priznavao samo sud svoje partije, međutim, kao komunist i terorist, vođa ustanka naših naroda i narodnosti, staljinist, antistaljinist, samoupravljač, svjetski putnik, ljubitelj viskija, filmofil, kolekcionar štafeta i političkih zatvorenika, bio je izrazito uspješan.

Boris RašetaNaravno, riječ je o dečku sa sela, tu iz Kumrovca, malom Jožeku o kojem je biografiju „Tito povjerljivo i osobno“ napisao jedan naš mali iz Donjeg Lapca, Boris Rašeta, koji se nije isticao ni u bravariji, ni u mačevanju, nije bio terorist ni vođa ustanka, ali je na novinarskom polju jedan od najboljih hrvatskih novinara i šire, novinarska zvijezda naših naroda i narodnosti.

S njime će o drugom izdanju njegove hit knjige o hit maršalu na Privrednikovoj tribini privatno, osobno, lično i personalno razgovarati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Uz Tita i Rašetu, dva junačka sina“ održat će se u utorak, 30. januara s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: