Tribina: Što nam donosi prekid vatre u Gazi

Piše: O. R. / P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Što nam donosi prekid vatre u Gazi“ održat će se u utorak, 28. novembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Konačno se nazire kraj drame u Gazi uzrokovane terorističkim upadom Hamasa na teritorij Izraela i masakrom 1200 civila. Brojke mrtvih u odgovoru Izraelske vojske prema Hamasovim tvrdnjama prelaze 16.000 velikom većinom civila, među njima hiljade djece.

Kakve su posljedice ove strašne tragedije, što je htio postići Hamas, a što Izrael, kako su sve ovo preživjeli obični građani, kako suzbiti porast antisemitizma u cijeloj Europi, kako se odnositi prema posljedicama vojnih akcija, hoće li odgovorni za ubijanje civila odgovarati, ima li nakon svega mjesta za ideju dvije nezavisne države, Izrael i Palestinu, pokušat ćemo saznati na još jednoj Privrednikovoj tribini, posljednjoj koja se bavi izraelsko-palestinskom dramom.

Na tribini će govoriti novinarka Aurelija Rosenzweig, koja živi u Jeruzalemu i koja je pred Hamasovim raketama pobjegla u rodni Zagreb, povjesničar Hrvoje Klasić i aktivistica Inicijative za slobodnu Palestinu Izabela Chourafi. Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Što nam donosi prekid vatre u Gazi“ održat će se u utorak, 28. novembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: