Tribina: „Ili si najbolji ili te nema“

Piše: O. R. / P-portal.net

Dora Kršul i Boris Jokić govore na novoj Privrednikovoj tribini

U sjeni beogradske tragedije koja je potresla cijeli prostor bivše Jugoslavije, svjetla reflektora okrenula su se ponovo našoj djeci, uvjetima u kojima odrastaju, kao i ciljevima koji su pred njih postavljeni. Uskoro kreću upisi u srednje škole. To je proces koji traumatizira ambiciozne roditelje i djecu od prvog razreda osnovne. Mnogi se tada počinju pripremati, znajući da, ukoliko im dijete ne bude imalo doslovno sve petice, možda u utrci za izbor najbolje škole neće imati šanse. Neviđen je to pritisak na djecu, djecu koja zbog njega i brojnih drugih obaveza izvan škole nemaju puno vremena za sebe, nemaju puno vremena da budu oni što bi najviše trebali biti djeca.

Kako smo došli u situaciju da škola postaje trauma i za djecu i za roditelje i za nastavnike, nad kojima se vrši poseban teror tijekom zaključivanja ocjena, razgovaramo na novoj Privrednikovoj tribini s uglednom mladom novinarkom Dorom Kršul s portala Telegram i s Borisom Jokićem s Instituta za društvena istraživanja. Moderator tribine je novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Ili si najbolji ili te nema“ održat će se u utorak, 6. juna s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: