Razgovor o „Režimima straha“

Piše: P-portal.net

Glavni urednik časopisa Tragovi Dejan Jović 27. marta u Privrednikovoj dvorani razgovarat će s profesorom Milanom Podunavcem o njegovoj knjizi „Režimi straha“

Režimi straha

Glavni urednik časopisa Tragovi prof. dr. Dejan Jović razgovarat će 27. marta, u 15 sati, u dvorani Srpskog privrednog društva Privrednik, Preradovićeva 18/I u Zagrebu, sa prof. dr. Milanom Podunevcem o njegovoj knjizi „Režimi straha“.

Milan Podunavac je redovni profesor Teorija političkih sistema i Političke kulture. Rođen je 1947. u Karađorđevu. Doktorirao je 1978. na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Godine 1990 je izabran za redovnog profesora, a od 2004. godine je obavljao dužnosti dekana. Na Humanističkim studijama je redovni profesor od 2009. godine i akademski je koordinator postdplomskih magistarskih i doktorskih studija. Dobitnik je niza međunarodnih nagrada i stipendija.

Predstavljajući knjigu „Režimi straha“ prof. dr. Podunavac kazao je da je u njoj želio iznijeti čitavu tradiciju političke teorije o odnosima političkog straha. Kako je rekao, uveo je značajne pojmove koji obogaćuju političku teoriju, poput vladavinske brutalnosti i novog despotizma. „Rat devedesetih me je podstakao da se bavim temom straha. Rat je okolnost koje društvo pomera ka prirodnom stanju, u kojem se razaraju civilne i političke slobode, pri čemu strah postaje vrsta energetskog principa“, kazao je profesor Podunavac.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: