Predstavljanje knjige „Zapisi s predumišljajem” Milutina Dedića

Piše: O. R. / P-portal.net

Predstavljanje knjige „Zapisi s predumišljajem” i izložba crteža, dvenika i predmeta iz zaostavštine Milutina Dedića

Milutin Dedić
Milutin Dedić, autoportret

Predstavljanje knjige „Zapisi s predumišljajem” Milutina Dedića (RTS i ISTINA – Izdavačka ustanova eparhije dalmatinske) i otvaranje izložbe slika, crteža, dnevnika i predmeta iz zaostavštine Milutina Dedića biće održano u utorak, 31. oktobra od 18 sati u Galeriji RTS.

Na promociji knjige „Zapisi s predumišljajem“ učestvuju Episkop dalmatinski Nikodim (Kosović), Radoman Kanjevac, glavni urednik Drugog programa Radio Beograda, Petar Arbutina, recenzent, prof. dr Slobodan Jović, enolog i Biljana Bošnjak Draganović, urednik – RTS Izdavaštvo.

Izložbu dela Milutina Dedića otvoriće dr Marija Pavlović, član Saveta za likovno stvaralaštvo RTS. Autor izložbe je Luka Dedić.

„Milutin Dedić jedan je od poslednjih posvećenika i tumača ljudskog trajanja i hodočasnik puteva kojima su hodili ljudi čijem je delu i sudbini posvetio mnoštvo knjiga, slika i crteža, zapisa i svedočanstava. Oni, junaci Dedićevog putopisa po svetu koji stalno nastaje i nestaje, gradili su i zapisivali, rušili i slavili, proterivali jedne bogove i dovodili druge, plovili morima i tragali po dubinama… Beleške o njima stvorile su ovu knjigu, svedočanstvo Milutinovog posvećenog traganja, Zapise s predumišljajem. Da se ne zaboravi ni namera ni njena posledica, i da veličanstvene eksplikacije ljudskog duha ostanu zaveštane i oslikane onako kako su zastale u oku jednog putopisca“, zapisao je, između ostalog, Petar V. Arbutina.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: