Počinje 66. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

Piše: O. R. / P-portal.net

Počinje najveći Sajam knjiga na jugoistoku Evrope – Međunarodni beogradski sajam knjiga

Sajam knjiga
Foto: Miloš Tešić/PIXSELL

Danas, 21. oktobra u 10 sati otvara se 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Razlikuje se od prethodnih po tome što će trajati ukupno 9 dana, od 21. do 29. oktobra. Ovogodišnji sajam održaće se pod sloganom „Živele knjige”, a počasni gost biće Francuska. Više od 400 izdavača iz 15 država predstaviće svoja izdanja na Sajmu knjiga.

Sajam svečano otvara književnik i izdavač Vladislav Bajac, a u ime zemlje počasnog gosta učesnike sajma će pozdraviti francuski pisac Matijas Enar.

Važno obeležje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Sajam knjiga održava se u halama 1, 1A, 2A i 4 Beogradskog sajma, a kapije će biti otvorene za posetioce prva dva dana i poslednjeg dana održavanja, 29. oktobra, od 10 do 21 sat, dok će ostalim danima raditi od 10 do 20 sati.

Detaljne informacije pogledajte OVDE.

SKD „Prosvjeta” iz Zagreba i ove godine učestvuje na Sajmu knjiga sa svojim izdanjima. Novitete objavljene između dva sajma predstaviće u petak, 27. oktobra s početkom u 19 sati u sali J.J.Zmaj.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: