Goran Vinčić oduševio i beogradsku publiku

Piše: O. R. / P-portal.net

Goran Vinčić Vinča najmlađi je komičar koji je rasprodao koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i MTS Dvoranu (Dom sindikata) u Beogradu. Istovremeno je i jedini komičar iz Hrvatske koji je uspeo rasprodati nekadašnji Dom sindikata

Vinča MTS dvorana
Goran Vinčić Vinča, foto: Velimir Crljić

Nakon rasprodate Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu, jedan od najtraženijih stand up komičara u regionu, Goran Vinčić Vinča, napunio je i beogradsku MTS Dvoranu, popularno znanu kao Dom sindikata. U četvrtak, 19. oktobra po prvi put je u Beogradu predstavio novi materijal pod nazivom „Reci mi da se šališ“ i oduševio krcatu dvoranu.

Goran Vinčić Vinča tako je najmlađi komičar koji je rasprodao veliku dvoranu Lisinski u Zagrebu i MTS Dvoranu u Beogradu i istovremeno jedini komičar iz Hrvatske koji je uspeo da rasproda nekadašnji Dom sindikata.

„Nastupiti u MTS Dvorani, tj. Domu sindikata, za mene je specijalna stvar jer je to scena na kojoj su nastupale komičarske legende – Mija, Čkalja, Ljuba Moljac, ali i sadašnje zvijezde Branko Đurić Đura, Russell Peters i Srđan Dinčić. Obožavam beogradsku publiku jer zna šta je stand up, voli kvalitetan humor i cijeni kad je neko direktan i odvažan u nastupu“, rekao je pre nastupa Vinča.

Gotovo dva sata, uz uvodnu asistenciju kolege Branka Krsmanovića, Vinča je zasmejavao odlično raspoloženu publiku uz segmente vešte improvizacije, koja je postala jedan od njegovih zaštitnih znakova. Brojni posetioci iz prvih redova tako su dobili dozu humora i na svoj račun.

„Publika je bila sjajna, ne samo po reakcijama i aplauzu, nego i po tome što su sve šale na svoj račun odlično prihvatili. Taj dio nastupa je uvijek spontan i čista improvizacija – uživao sam u svakoj sekundi“, rekao je Vinča za P-portal nakon nastupa.

„Ovo je bio najveći nastup u Srbiji do sada i to baš u kultnoj dvorani Doma sindikata – sve je pomalo nestvarno i zahvalan sam svima koji su došli“, poručio je.

Vinča MTS dvorana
Goran Vinčić Vinča u MTS dvorani, foto: Velimir Crljić

Sudeći po ovacijama i komentarima, publika je još više zadovoljna. A na samom kraju nastupa Vinča je priredio i jedno dirljivo iznenađenje.

„Pre nekoliko godina obećao sam svojoj baki, ako ikada budem nastupao u MTS dvorani, da ću je izvesti na scenu. Došlo je vreme da održim obećanje“, rekao je Vinča na kraju nastupa i pozvao svoju baku Dušanku na scenu. Publika nije krila oduševljenje, a ni suze.

„Postoje ti neki trenuci kada u životu možeš vratiti dobrotu koju si dobio. Kada dijeliš radost i uspjeh s nekim. Postoje ti neki trenuci u životu koje pamtiš. Sve one odjave koje počinju sa ‘Ćao baba!’ upućeni su njoj. Najemotivniji kraj nastupa koji sam imao u karijeri i jedno davno obećanje koje sam ispunio. Najdraža moja baka Dušanka zaslužuje sav aplauz koji je dobila te večeri“, napisao je Vinča uz objavu dirljive scene kada mu se baka pridružila u dvorani.

Turneju koju je započeo u Zagrebu, Goran Vinčić nastavlja do kraja godine i u drugim gradovima u regionu. Potražite najbližu lokaciju u nastavku, a za više informacija pogledajte i Vinčin profil na Instagramu.

Vinča MTS dvorana
Raspored nastupa u narednom periodu

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: