fbpx

Tribina „Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?“

Tribina „Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Pratite online prijenos Privrednikove tribine na YouTube i Facebook kanalu
Privrednikova tribina

Srpsko privredno društvo Privrednik poziva vas na novu online tribinu, koja će se održati u utorak, 25. maja s početkom u 20 sati, pod nazivom „Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?“.

Zaista, da li je moglo biti drugačije? Da li su se mogli ostvariti politički ciljevi bez toliko žrtava, krvi i razaranja? Da li su nešto više mogli učiniti domaći političari ili međunarodna zajednica? Da li su oni, koji su se nazivali vjernicima u tom ratu, mogli osvrnuti na biblijsku rečenicu: „Blaženi su mirotvorci jer će se sinovima Božjim zvati“ (Matej 5:9)? Da li nacionalna ostvarenja toga rata mogu opravdati neveselu sliku današnjih država koja su u tom ratu sudjelovala?

O ovim i drugim pitanjima govorit će gosti Privrednikove tribine Ozren Žunec s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Vladimir Petrović s Instituta za savremenu istoriju iz Beograda.

Tribinu će moderirati novinar Bojan Munjin.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, tribina će biti održana online uz prijenos uživo na YouTube kanalu Privrednika ovdje i na Facebook stranici ovdje.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: