Srbi iz regiona na sastanku s predsednikom Vučićem

Piše: P-portal.net

Vitalni interes Srbije je briga o svom narodu gde god se on nalazio, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s predstavnicima Srba iz regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa predstavnicima Srba iz regiona, kojima je zahvalio na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda.

Vitalni interes Srbije je briga o svom narodu gde god se on nalazio, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, poručio je predsednik Srbije u razgovoru sa predstavnicima srpskih institucija iz Slovenije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Crne Gore. On je naglasio da su dobri odnosi u regionu, kao i očuvanje mira i stabilnosti, od izuzetnog značaja, posebno u ovim izazovnim vremenima, saopštio je kabinet predsednika Republike.

„Nastavićemo da radimo na unapređenju saradnje i dodatnoj podršci Srbima u regionu, kao i na jačanju međusobnih veza“, rekao je Vučić.

Ispred Srpskog privrednog društva Privrednik sastanku je prisustvovao i predsjednik ovog društva Nikola Lunić.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: