„Sijelo tromeđe“ – čuvar tradicije, kulture i stvaralaštva

Piše: P-portal.net

„Volim Bosnu, u srcu mi Lika, Dalmacijo, ljubavi velika“

Sijelo tromeđe

Na tromeđi Bosne, Dalmacije i Like, u selu Strmica kod Knina 15. i 16. jula održava se 26. „Sijelo tromeđe“, tradicionalna smotra narodnog stvaralaštva posvećena očuvanju kulturne tradicije ojkanja i folklornih igara.

Ovogodišnje Sijelo pod nazivom „Volim Bosnu, u srcu mi Lika, Dalmacijo, ljubavi velika“ održava se ispred Crkve Rođenje Presvete Bogorodice. Organizatori su najavili da će u kulturno-umjetničkom dijelu, 16. jula, nastupiti brojni izvođači.

„Naši gosti iz Kikinde, Bačkog Jarka, Drvara, Bosanskog Grahova, Splita, sa Polače, Kranja, Prijedora, Kostajnice, Korenice, kao i narodni umjetnici Milan Vašalič, Svetlana Spajić, Obrad Milić, Petar Šarac, Saša Lukić i Rade Jorović“, naveo je u izjavi Srni Nikola Zorić iz organizaciјskog odbora manifestacije.

Kulturno umjetnička društva će se publici predstaviti kroz pjesmu i folklor koji su se oduvijek baštinili i njegovali na području tromeđe Bosne, Like i Dalmacije.

Organizatori manifestacije su kulturno-umjetničko udruženje „Strmica“ iz Strmice i zavičajno udruženje „Strmička parohija“ iz Beograda.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: