Patrijarh Porfirije: Katastrofa u školi kakva se u našem narodu nikad nije dogodila

Piše: P-portal.net

Patrijarh srpski Porfirije uputio je saučešće porodicima stradale dece i radnika obezbeđenja u pucnjavi u školi na Vračaru
katastrofa u školi

Patrijarh srpski Porfirije uputio je saučešće porodicima stradale dece i radnika obezbeđenja u pucnjavi u školi na Vračaru. „Molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti“, rekao je patrijarh.

„U muklom bolu slušam vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj Otadžbini nikada nije dogodila, a danas se desila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće“, rekao je patrijarh, objavljeno je na zvaničnoj stranici SPC.

„Molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja danas su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste danas u beogradskim bolnicama. Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti“, rekao je patrijarh.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: