List Privrednik – 200 brojeva na krilima stoljetne tradicije

Piše: O. R. / P-portal.net

Iz štampe je izašao i jubilarni, 200. broj lista Privrednik

List Privrednik
Jubilej lista Privrednik, foto: Jovica Drobnjak

Prigodnom proslavom održanom 20. juna u Privrednikovom domu u Zagrebu, proslavljeno je izlaženje jubilarnog, dvjestotog broja lista Privrednik, Privrednikovog glasila utemeljenog 1898. godine u Zagrebu i obnovljenog u suvremenom izdanju 2007. godine. Obnovljeni list Privrednik već 16 godina u kontinuitetu izlazi u okviru tjednika Novosti, i to svakog drugog petka u mjesecu, na osam strana, na ćirilici.

Okupljenima se obratio predsjednik Društva i urednik lista Nikola Lunić, podsjetivši da, pored štampanog lista koji obilježava jubilarni broj, Privrednik ima razgranatu medijsku djelatnost, pa je uz informativni P-portal, tradicionalne Privrednikove tribine i brojne kratke dokumentarne filmove koji su do sada snimljeni, Privrednik prošle godine pokrenuo i prvi internetski radio srpske zajednice u Hrvatskoj – Radio Privrednik.

List Privrednik
Nikola Lunić i Aleksandar Tolnauer, foto: Jovica Drobnjak

Kroz sve godine od kako je list Privrednik obnovljen, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske financijski je podržavao njegovo objavljivanje, istaknuo je Lunić i posebno se zahvalio odnedavno umirovljenom predsjedniku Savjeta za nacionalne manjine Aleksandru Tolnaueru na dugogodišnjoj suradnji, razumijevanju i podršci na brojnim Privrednikovim aktivnostima.

Ovom prilikom Aleksandru Tolnaueru u znak zahvalnosti uručen je i prigodni dar u vidu umjetničke slike čiji je autor ugledni zagrebački akademski slikar i dijete Kozare Slavko Marić.

Obilježavanju jubileja prisustvovali su, osim rukovodstva Privrednika, episkop pakračko-slavonski Jovan, ambasadorica Republike Srbije u Zagrebu Jelena Milić, sveštenik Bogoljub Ostojić, saborski zastupnik Boris Milošević, istaknuti pojedinci iz srpske zajednice i članovi Privrednika Slobodan Uzelac, Simo Rajić, suradnici lista i ugledni novinari Đorđe Matić, Bojan Munjin, Saša Kosanović, Vesna Knežević, kao i brojni prijatelji i podržavaoci Društva.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: