Postavljena nova ambasadorka Srbije u Hrvatskoj

Piše: P-portal.net

Jelena Milić nova je ambasadorka Srbije u Hrvatskoj

Jelena Milić
Foto: Printscreen

Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Hrvatskoj postavljena je Jelena Milić, objavljeno je danas u Službenom glasniku Srbije. Jelena Milić direktorka je i osnivačica Centra za evroatlantske studije.

Novoimenovana ambasadorka Srbije u Hrvatskoj izjavila je danas da za nju imenovanje na to mesto predstavlja veliku čast ali i obavezu.

„Požrtvovano ću se, zajedno sa svim članovima naših diplomatsko-konzularnih predstavništva u Hrvatskoj, truditi da svakodnevno opravdavam ukazano poverenje“, istakla je Milić u pisanoj izjavi za Tanjug.

Dodala je da njen početak predstavljanja Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, zaštite njenih interesa, zaštite interesa srpske zajednice u Hrvatskoj i doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje dolazi u vrlo složenom trenutku.

„Svesna sam svih izazova naših odnosa ali i značaja koji oni imaju i u širem regionalnom kontekstu, koji upravo u ovako zahtevnim vremenima dolazi do punog izražaja. Iskreno se nadam da će odnosi naše dve zemlje u konstruktivnom duhu i u ime zajedničkih interesa iz njih izaći bolji i jači“, naglasila je ambasadorka Milić.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: