Deveti Privrednikov kongres – ove godine dodijeljeno najviše stipendija

Piše: O. R. / P-portal.net

Privrednik ove godine stipendira najviše učenika i studenata do sada, njh ukupno 79, koji će se okupiti na Devetom kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, Srpsko privredno društvo Privrednik stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnje je do sada Privrednik stipendirao između 50 i 60 učenika i studenata, a najviše njih iz zapostavljenih i ekonomski slabo razvijenih područja Hrvatske. Ove školske/akademske godine Privrednik stipendira do sada najveći broj učenika i studenata: ukupno njih 79. Mjesečne stipendije iznose od 500 (učeničke) do 1.200 kuna (studentske).

Mnogi Privrednikovi stipendisti su zahvaljujući stipendijama završili svoje školovanje i postali Privrednikovi donatori. Postali su i stupovi perspektive srpske zajednice u Hrvatskoj – liječnici, pravnici, profesori, inženjeri… Sve ono što je potrebno da srpska zajednica u Hrvatskoj ima nade i perspektive u budućnosti. Privrednik svojim radom tako doprinosi i čitavom suvremenom hrvatskom društvu već godinama unazad.

Ovogodišnji Privrednikov kongres će se održati u subotu, 12. decembra 2020. godine s početkom u 12 sati.

Na Kongresu putem Zoom aplikacije prisustvovat će svi ovogodišnji dobitnici stipendija i tom prilikom će službeno biti promovirani dobitnici. U sklopu Kongresa će biti prikazan i kratki film o Privredniku, a u ime stipendista obratit će se i njihov predstavnik.

Također, stipendistima će se prigodno obratiti mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i prof. dr. Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća.

Kongres će biti uživo emitiran na YouTube kanalu Privrednika (OVDJE), kao i na Facebook stranicama Privrednika (OVDJE) i P-portala (OVDJE).

 

Kongres je financijski pomogao Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: