Andrija Milošević: Toliko planova, a bog se smeje

Piše: Jelena Jovanović

Beogradski glumac Andrija Milošević već skoro dvadeset godina prisutan je na glumačkoj sceni. Igra u svom matičnom pozorištu “Boško Buha” i u drugim beogradskim pozorištima, a prepoznatljiv je po ulogama iz …

Beogradski glumac Andrija Milošević već skoro dvadeset godina prisutan je na glumačkoj sceni. Igra u svom matičnom pozorištu “Boško Buha” i u drugim beogradskim pozorištima, a prepoznatljiv je po ulogama iz popularnih TV serija i mnogih filmova. Poslednjih par sezona njegov glumački život obeležila je uloga Andrije u serijalu Andrija i Anđelka. Šarmantni, autentični i beskrajno duhoviti serijal emituje se već drugu sezonu na televiziji Prva, kao i na mnogim televizijskim stanicama u regionu. Milošević je ove godine bio i deo ekipe filma Jesen Samuraja Danila Bećkovića, ostvarenja koje je za par meseci prikazivanja imalo veoma veliki broj gedalaca. O ovim ulogama, ali i o svojoj aktuelnoj pozorišnoj turneji i planovima, Andrija Milošević govori za P-portal.

Kako vam je na početku rada na serijalu Andrija i Anđelka izgledao sam tekst? Kakva ste očekivanja imali od ove serije?

andrija-milosevic-2Sama serija u ideji mi je bila sjajna, i mislio sam kako bi bilo odlično kada bi je uradili. Međutim, put do realizacije bio je neobično dug. Kada smo napokon dobili priliku da je snimamo, niko nije slutio da će postići ovoliki uspeh.

Kako je izgledao rad na seriji? Koliko su snimanja bila teška, a koliko zabavna? Koliko ste u seriji improvizovali, unosili lični humor, ideje…?

Imao sam sreću sto je Anđelka Prpić bila moja partnerka, jer je talentovana, šarmantna i zaista je uradila sjajan posao. Ona je vrlo odgovorna osoba i njena podrška mi je mnogo značila. Snimanja smo počinjali svakog jutra, a završavali uveče i bilo je od krucijalnog značaja vedrim i pozitivnim odnosom održati moral ekipe u trenucima kada nas savlada umor. Mi smo u tome uspevali.
Improvizacija je deo mog bića, samim tim sam u seriji od početka insistirao na njoj kao putu ka autentičnosti. Svi su to rado prihvatili. Tekst je u mnogim slučajevima iz raznih razloga morao biti menjan usred snimanja na setu, te smo vrlo brzo postali vrsni improvizatori-adaptatori.

Seriju je adaptirao Vuk Ršumović, prilagodio je ovdašnjem podneblju. Da li ste imali priliku da pogledate izvorni serijal? Šta je u srpskom izdanju serijala univerzalno i koje su to naše specifičnosti unete u serijal?

Iskreno, nisam gledao izvorni materijal. Smatrao sam da bi to samo odmoglo u naporima da napravimo nešto autentično naše. Vuk je radnju prebacivao u naš okvir, a mi smo na licu mesta adaptirali likove i njihove odnose, unosili izmene u trenutku i improvizovali sve one stvari koje su, tako je ispalo, na kraju postale kultne.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KXKWS3Oaars[/youtube]

 

Koliko ste, radeći na ovoj seriji, naučili nešto novo o sebi, a koliko o muško-ženskim odnosima?

Ni o sebi, niti o muško-ženskim odnosima nisam mnogo naučio. Zbunjen sam kao i pre, samo mi je lakše jer vidim da nisam sam u toj zbunjenosti.

Kako objašnjavate veliku popularnost serijala?

U njenoj životnosti je tajna.

Da li se planiraju nove epizode serijala?

Za sada ne.

andrija-milosevic-1

 

Ove godine ste imali brojna gostovanja sa monodramom Miodraga Karadžiča Zlatni lančić od bižuterije. Gde ste sve gostovali , kakve su bile reakcije publike? Da li planirate naredna gostovanja?

Na turneji sam već godinu dana. Od Australije, Amerike, pa do naše regije, svuda je publika sjajno reagovala i predstava je zaista veliki hit. U Zagrebu u Tvornici kulture igram jednom mesečno, vrlo često gostujem u Istri, Dalmaciji i Ljubljani. Eto, to vam je blizu, pozivam vas da dođete.

[pullquote class=”full”]ZLATNI LANČIĆ OD BIŽUTERIJE

andrija-milosevic-3Zlatni lančić od bižuterije je komad Miodraga Mije Karadžiča, komična monodrama o mladom došljaku u veliki grad. Andrija Milošević tumači lik tridesetpetogodišnjeg Crnogorca koji je neuspešni student i neuspešni biznismen, navikao da ceo život živi na tuđ račun, i koji pokušava da se snađe u velikom gradu. Ili, kako je zapisano u katalogu: Dok je rodbine – pozajmljuje, dok je devojaka – nada se, i na kraju traži spas u braku sa bilo kakvom bogatom udavačom…
Predstava se od 2015. redovno igra na sceni Akademije 28 u Beogradu, a ove godine imala je uspešnu turneju po zemljama regiona, SAD i Australiji.[/pullquote]

 

Da li u toku ove pozorišne sezone planirate neku novu predstavu u svom matičnom pozorištu „Boško Buha“? Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom ovog pozorišta?

Ima dosta planova, videćemo na kraju sezone šta smo uradili. Što se tiče rekonstrukcije, u ovom momentu ne bih vam znao reći šta se tu dešava.

Da li ste očekivali ovako veliku gledanost filma Jesen samuraja Danila Bećkovića, u kom igrate zapaženu sporednu ulogu? U čemu je tajna velike popularnosti ovog filma ?

Film ima sjajnu priču, odlične glumce i scene borbi koje su snimljene vanredno dobro. Uzbudljivo je gledati heroje, njihov pad i ponovni uspeh nas inspirišu i daju nam volju i snagu da uradimo slično. Jesen samuraja svakako svima preporučujem.

Šta imate u planu?

Toliko planova, a bog se smeje.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: