Privrednik ove godine dodjeljuje najviše stipendija do sada – ukupno 102

Piše: P-portal.net

Ovogodišnji Privrednikovi stipendisti dolaze iz Knina, Benkovca, Golubića, Biskupije, Imotskog, Borova, Vukovara, Negoslavaca, Bobote, Mirkovaca, Plaškog, Krnjaka, Srba, Gračaca, Vrginmosta, Bjelovara, Gline, Topuskog, Daruvara, Pakraca, Belog Manastira, Dalja, Osijeka, Zagreba,…

Naslovna fotografija: Jovica Drobnjak

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu i najstarija živuća organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo Privrednik kroz tri stoljeća svoga postojanja stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Ove školske/akademske godine Privrednik stipendira do sada najveći broj učenika i studenata: ukupno njih 102. Mjesečne stipendije iznose od 500 (učeničke) do 1.200 kuna (studentske). Stipendije se isplaćuju kroz 10 mjeseci tokom trajanja školske odnosno akademske godine. Konačne rang-liste dobitnika stipendija možete pogledati na Privrednikovim stranicama.

Mnogi Privrednikovi stipendisti su zahvaljujući stipendijama završili svoje školovanje i postali Privrednikovi donatori. Postali su i stupovi perspektive srpske zajednice u Hrvatskoj – liječnici, pravnici, profesori, inženjeri… Sve ono što je potrebno da srpska zajednica u Hrvatskoj ima nade i perspektive u budućnosti. Privrednik svojim radom tako doprinosi i čitavom suvremenom hrvatskom društvu već godinama unazad.

To su prepoznali brojni donatori, članovi i aktivisti Privrednika, ali i mnoge poznate i ugledne ličnosti koji su postali Privrednikovi ambasadori i svojim imenom stali iza njega. Samo neki od njih su: Momčilo Bajagić Bajaga, Voja Brajović, Svetlana Ceca Bojković, Goran Bogdan, Ida Prester, Nikola Pejaković, Bogdan Diklić, Viktor Savić

„Zahvaljujemo se svim donatorima koji su osigurali ovogodišnje stipendije i svima koji su podržali Privrednikovu misiju. Pozivamo sve ljude dobre volje koji žele da se pridruže našoj zajednici i budu oslonac mladima – donirajte!“ poručuju iz Uprave Privrednika.

 

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: