Organizacija korporativnih proslava i njihov značaj za zaposlene

Piše: Avokado.rs

Korporativne proslave predstavljaju različite načine na koje preduzeća nagrađuju svoje zaposlene, stvaraju bolji odnos sa njima, jačaju veze sa postojećim klijentima, grade neke nove poslovne odnose…

korporativne proslave
Foto: Pexels

Korporativne proslave predstavljaju različite načine na koje preduzeća:

  • nagrađuju svoje zaposlene;
  • stvaraju bolji odnos sa njima;
  • jačaju veze sa postojećim klijentima;
  • grade neke nove poslovne odnose.

Razlog za ovakve proslave može da bude predstavljanje novog proizvoda firme, jačanje brenda kompanije, proslavljanje dana osnivanja firme, kao i proslavljanje nekih praznika. Korporativni događaji mogu biti savršena prilika za jačanje brenda i jačanje odnosa sa klijentima.

Organizacija događa zahteva veliku posvećenost, trud i mnogo vremena, kao i određeni tim ljudi. Proslave uspeha vaše firme ili startupa su nešto što se željno iščekuje i svima je cilj da budu uspešne. U nastavku govorimo o značaju ovakvih proslava kao i o nekim aspektima organizacije ovakvih događaja.

Korporativne proslave

Proslava firme iz bilo kojih razloga i ciljeva zahteva duži proces organizacije, kojim se unutar firme bave HR menadžeri. Organizacija ovakvog događaja mora da bude detaljno isplanirana, a vremenski rokovi ispoštovani. Na organizaciji korporativnih proslava uvek radi veliki broj ljudi, od zaposlenih u firmi do saradnika angažovanih sa strane, kao što su na primer dekorateri.

Proslava vaše firme predstavlja identitet same firme, pa je bitno da sve prođe u najboljem redu kako vaši zaposleni i sadašnji i budući klijenti ne bi posumnjali u organizaciju i njene mogućnosti. Sa ovakvim proslavama pokazujete klijentima da vodite uspešan posao.

Reklamni aspekt proslava

Pored bitnog događaja za firmu, ovaj događaj ima i reklamni karakter. Bitno je da se gradi pozitivan imidž kompanije, ali i reklamni materijali u vidu poklona za zaposlene i za klijente takođe je vrlo često prisutan na ovakvim događajima.

Na velikim proslavama, radnici koji su pokazali izuzetne sposobnosti i izdvojili se od ostatka kolektiva često bivaju i nagrađeni. Zaposlene ovo podstiče na veću i bolju produktivnost, dok klijentima daje do znanja da kompanija zaista ceni trud i vrednuje dobre i poštene radnike.

Prostor održavanja proslave

Prva stavka o kojoj se uglavnom vodi računa prilikom organizacije proslave jeste prostor. Kako biste najbolje znali koja lokacija odgovara vašoj proslavi, potrebno je da znate neki okviran broj zvanica.

Broj zvanica

U broj zvanica računajte zaposlene, postojeće klijente, kao i neki okviran broj novih potencijalnih klijenata koje želite da privučete. Pored toga, broj zvanica može da zavisi i od toga da li će vaši zaposleni na proslavu moći sa sobom povesti svoje partnere.

Odabir prostora

Prostor koji izaberete bi trebalo da odgovara vašem imidžu, a ukoliko to nije situacija, takve finese mogu da se poprave pomoću dekoracija o kojima ćemo u nastavku detaljnije govoriti.

Ukoliko planirate proslavu praviti u nekim većim salama ili restoranima koji se često koriste za venčanja, najbolje je da zakažete prostor na vreme, s obzirom na to da su takve lokacije rezervisane mesecima unapred.

Lokacija proslave

Pored prostora, vodite i računa o lokaciji kako bi mesto održavanje proslave bilo relativno pristupačno i dostupno svima. Pogotovo ukoliko ste u nekom većem gradu ili glavnom gradu. A ukoliko imate mogućnosti za to, proslavu možete organizovati i u vašoj kompaniji.

Parking

Pored dobrog prostora, lokacije, još jednu stavku je poželjno da obezbedite zvanicama, a to je parking. Na taj način im olakšavate dolazak i smanjujete njihove dodatne troškove kao na primer taksi prevoz.

korporativne proslave
Foto: pexels

Ketering

Pored prostora, hrana predstavlja jedan od najbitnijih elemenata dobre zabave. Kako ne biste došli u neprijatne situacije, poželjno je koristiti ketering koji ste lično probali ili poslušati preporuku od osobe u koju imate povjerenje. Kako ne biste pokvarili utisak o svom brendu, hrana mora da bude kvalitetna, ukusna i sveža.

Pored kvalitetne i ukusne hrane, ona treba da bude raznovrsna s obzirom na to da ljudi imaju različite režime ishrane i da ne konzumiraju svi sve namirnice. Potrudite se da pronađete ketering koji će pokriti sve režime ishrane kako bi sve zvanice mogle da uživaju u ukusnoj hrani.

Zadovoljni gosti su cilj organizovanja proslave. Pored hrane, potrebno je da obezbedite i široki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića i ljubazno osoblje. Taj deo organizacije uglavnom dobijate uz prostor koji ste iznajmili.

Muzika – garancija dobre atmosfere

Prilikom odabira muzike za proslavu, koju god opciju da izaberete, nikako nećete moći pronaći nešto što će odgovarati apsolutno svima. To je prosto tako i nemojte da vas to obeshrabi. Bitno je da većinski deo zvanica bude zadovoljan i ispoštovan, a da muzika bude u skladu sa proslavom.

Muzika je ipak jedan od najvažnijih kriterijuma za dobar provod. Prilikom odabira benda ili DJ-a, bitno je da je njihov repertoar bude raznolik kako bi svako od zvanica bio zadovoljan.

Zahvaljujući raznolikoj muzici, žurka neće biti monotona, gosti će biti zadovoljni i veseli, što je ujedno i cilj.

Imidž brenda kroz dekoracije

Planiranje bilo kakvih dekoracija, čak i za običnu rođendasku žurku koju pravite u svom domu za bližnje, može biti stresno i oduzimati energije i vremena. A pronalazak dekoracija za korporativnu proslavu zahteva ipak veliki broj ljudi, mnoštvo ideja, kreativnosti i truda.

Bilo bi poželjno da pronađete dekoracije koje se uklapaju sa poslovanjem vaše firme, kao i sa bojama firme, ukoliko se logo i imidž vezuju za određene boje. Na taj način se povezujete sa zaposlenima, klijentima, budućim klijentima i širite pažnju o svom brendu kao i prepoznavanje brenda.

Pustite mašti na volju, ali potrudite se da ne preterate. Previše dekoracije može da stvori pogrešan utisak. Bolje i manje dekoracija, ali da budu prave.

Ukoliko sami organizujete proslavu za svoju kompaniju, želimo vam uspešno veče i dobru žurku, a ukoliko ste se ipak odlučili za angažovanje neke agencije, nadamo se da će sve proći onako kako ste zamislili.

Za još zanimljivih vesti i članaka, pratite naš portal.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: