U Zagrebu predstavljeno reizdanje albuma „Odbrana i poslednji dani“

Piše: Jovica Drobnjak

Promovisan kultni album Idola u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Idoli
Foto: Jovica Drobnjak

U zagrebačkom Muzeju savremene umetnosti 1. septembra održana je promocija reizdanja albuma na vinilu „Odbrana i poslednji dani benda Idoli. Pored članova benda Srđana Šapera i Zdenka Kolara, promociji je prisustvovala i supruga pokojnog Vlade Divljana, Dina Divljan.

Posjetitelji su također mogli razgledati i prigodnu izložbu fotografija Idola čiji su autori Goranka Matić i Goran Vejvoda.

Ovom prilikom direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac uručio je Šaperu i Kolaru kao i gospođi Divljan posebno priznanje za izuzetan doprinos diskografiji.

Želimir Babogredac osvrnuo se na jubilej, 40 godina od izdavanja ovog albuma, dok su muzički kritičari Hrvoje Horvat, Dragan Ambrozić i Zorica Kojić govorili o njegovom značaju, čija aktuelnost ne prestaje ni posle četiri decenije.

Idoli
Foto: Jovica Drobnjak

Album „Odbrana i poslednji dani“ proglašen je najboljim rok albumom svih vremena od strane rok kritičara sa područja bivše Jugoslavije, kao i hrvatskog izdanja magazina „Roling Stone”.

Događaj je pobudio veliko interes poštovatelja grupe Idoli različitih generacija. Dugo vremena poslije promocije su Šaper i Kolar bili su zaokupljeni potpisivanjem ploča poštovateljima.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: