Tribina: „Ukidanje mjere roditelj/odgajatelj – Za i protiv“

Piše: O. R. / P-portal.net

Ivana Kekin iz Nove ljevice i Igor Peternel iz Domovinskog pokreta gosti su nove Privrednikove tribine

Roditelji s troje i više djece nekoliko su godina primali naknadu od 4.850 kuna. Odlukom novog gradonačelnika, Tomislava Tomaševića, ta će naknada iznositi tisuću kuna. Ukidanje mjere roditelj-odgajatelj izazvalo je pobunu njenih dosadašnjih korisnika i opozicije u Skupštini Grada Zagreba.

Pitanje je li trebalo ukinuti tu populističku mjeru koju je donio Tomaševićev prethodnik, Milan Bandić, bit će tema nove tribine u privredniku, ali će biti riječi i o ulozi žene u 21. stoljeću i o tome je li važnije podizati plaće radnicama ili ih socijalnim mjerama motivirati da sjede doma i rađaju djecu. Odgovore na ta i brojna druga pitanja na ovu temu potražit će novinar Saša Kosanović od saborske zastupnice Nove Ljevice Ivane Kekin i zastupnika Domovinskog pokreta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Igora Peternela.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Ukidanje mjere roditelj/odgajatelj – Za i protiv“ održat će se u utorak, 23. novembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 

*Nošenje maski u publici je obavezno, a covid potvrde preporučljive.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: