Tribina „Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?“

Piše: O. R. / P-portal.net

Pratite online prijenos Privrednikove tribine na YouTube i Facebook kanalu

Privrednikova tribina

Srpsko privredno društvo Privrednik poziva vas na novu online tribinu, koja će se održati u utorak, 25. maja s početkom u 20 sati, pod nazivom „Trideset godina od rata u Hrvatskoj: Da li je moglo biti drugačije?“.

Zaista, da li je moglo biti drugačije? Da li su se mogli ostvariti politički ciljevi bez toliko žrtava, krvi i razaranja? Da li su nešto više mogli učiniti domaći političari ili međunarodna zajednica? Da li su oni, koji su se nazivali vjernicima u tom ratu, mogli osvrnuti na biblijsku rečenicu: „Blaženi su mirotvorci jer će se sinovima Božjim zvati“ (Matej 5:9)? Da li nacionalna ostvarenja toga rata mogu opravdati neveselu sliku današnjih država koja su u tom ratu sudjelovala?

O ovim i drugim pitanjima govorit će gosti Privrednikove tribine Ozren Žunec s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Vladimir Petrović s Instituta za savremenu istoriju iz Beograda.

Tribinu će moderirati novinar Bojan Munjin.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, tribina će biti održana online uz prijenos uživo na YouTube kanalu Privrednika ovdje i na Facebook stranici ovdje.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: