Tribina: Petrovačka cesta duga 27 godina

Piše: O. R. / P-portal.net

Na novoj Privrednikovoj tribini govorit će se o ratnim zločinima koji se ne istražuju, pravima žrtava i okolnostima u kojima se dogodio zločin na Petrovačkoj cesti

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv pilota i zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje tereti za bombardiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti u BiH. Naime, 7.8.1995. godine, hrvatski MIG 21 kod sela Bravska, pored Bosanskog Petrovca, raketirao je izbjegličku kolonu, ranio i pobio na desetke ljudi.

Optužnica je otvorila staro pitanje o jurisdikciji Srbije u ovakvim slučajevima. O ratnim zločinima koji se ne istražuju, pravima žrtava i okolnostima u kojima se dogodio zločin na Petrovačkoj cesti, na idućoj tribini u Privredniku novinar Saša Kosanović razgovarat će s Jankom Velimirovićem iz Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina u Banjaluci, Slađanom Čanković, pravnom zastupnicom porodica žrtava i odvjetnikom Antom Nobilom.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Petrovačka cesta duga 27 godina“ održat će se u utorak, 31. maja s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: