Tribina: Odrastanje u Karlovcu

Piše: P-portal.net

Tribina i predstavljanje knjige u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Odrastanje u Karlovcu“ održat će se u utorak, 23. aprila s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma

Kako je izgledalo odrastati u socijalističkom Karlovcu, multietničkoj sredini u kojoj su plamene zore budile radničku klasu iz sna, a gradu i Kordunu donosile ekonomski, socijalni, kulturni i sportski razvoj?
Odgovor na to pitanje donosi knjiga „Odrastanje u Karlovcu“ novinara Milana Jakšića.

O tome kako je bilo odrastati u socijalizmu, kako se živjelo, voljelo, na što se plesalo, kome se na sportskim borilištima divilo, kako se gospodarilo i razvijalo, kako se od djevojčica i dječaka bez ikakvih briga pretvaralo u građane s ozbiljnim karijerama najprije u socijalizmu, a nakon sloma SFRJ i u tranzicijskom periodu uspješno nastavljalo živjeti i raditi, na temeljima postavljenim u nekom drugom, danas svjesno zaboravljenom i prešućenom, vremenu, doznat ćete na promociji Jakšićeve knjige na Privrednikovoj idućoj tribini od samog autora i njegovih gostiju.

Na tribini će govoriti Milan Jakšić, autor knjige, sportski novinar i politički komentator, Tatjana Holjevac, znanstvenica, gospodarstvenica i političarka i Duško Pavlović, ekonomist, gospodarstvenik i rektor sveučilišta Libertas. Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Odrastanje u Karlovcu“ održat će se u utorak, 23. aprila s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: