Tribina: „Kosovo – istine i laži“

Piše: P-portal.net

Što američko-francuski sporazum donosi Srbima na Kosovu i Metohiji, kako se živi u općini Štrpce i kakva je općenito budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji razgovaramo na novoj tribini u Privredniku

Na novoj Privrednikovoj tribini u ovogodišnjoj sezoni govorit ćemo o Kosovu i Metohiji, koje, kao i cijela Srbija, ovih dana živi u sjeni prijedloga francuskog-njemačkog sporazuma i inzistiranja međunarodne zajednice na formiranju Zajednice srpskih općina.

Što sporazum donosi Srbima na Kosmetu, kako se živi u općini Štrpce, jednoj od šest općina sa srpskom većinom južno od Ibra, uznemirenom ranjavanjem Stefana (11) i Miloša (20) Stojanovića, koje je na Badnje veče u selu Gotovuša, dok su nosili badnjak, ranio pripadnik kosovske vojske i kakva je općenito budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pokušat ćemo saznati u razgovoru s našim gostima idućeg utorka u Privredniku.

O ovim i drugim temama novinar Saša Kosanović razgovarat će s Daliborom Jevtićem, načelnikom općine Štrpce (putem video linka), Jelenom Nestorović, predsjednicom Srpskog demokratskog foruma i Miloradom Pupovcem, saborskim zastupnikom i predsjednikom Srpskog narodnog vijeća.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Kosovo – istine i laži“ održat će se u utorak, 7. marta s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: