Tribina „Crna Gora pobijediti mora“

Piše: O. R. / P-portal.net

Stevo Đurašković s Fakulteta političkih znanosti, Jovan Ćulibrk, episkop pakračko-slavonski i
Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava na novoj tribini u Privredniku

Privrednikova tribina

Prošla su tri i pol mjeseca od hirotonije mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Čin hirotonije mitropolita, kojeg je na Cetinju ustoličio patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, izazvao je mnogo zapjenjenih reakcija. O samom događaju ispisano je more tekstova, u Hrvatskoj većinom kritičkih. Na novoj Privrednikovoj tribini analizirat ćemo sam događaj i reakcije koje je izazvao, ali i razgovarati o napadima na SPC i partijarha Porfirija, koji su uslijedili u hrvatskoj javnosti tokom i nakon sukoba oko hirotonije na Cetinju.

O ovim i brojnim drugim temama novinar Saša Kosanović razgovarat će sa Stevom Đuraškovićem, politologom s Fakulteta političkih znanosti, episkopom pakračko-slavonskim Jovanom Ćulibrkom i Zoranom Pusićem iz Građanskog odbora za ljudska prava.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Crna Gora pobijediti mora“ održat će se u utorak, 21. decembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: