Revija srpskog filma u Splitu

Piše: O. R. / P-portal.net

Novi radovi srpskih redatelja ovog vikenda bit će prikazani u Ljetnom kinu Bačvice

Kino Bačvice

Splitsko Ljetno kino Bačvice od 20. do 22. avgusta ove godine bit će domaćin Revije srpskog filma koja se održava u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tokom tri dana bit će prikazani novi radovi srpskih redatelja, a svi filmovi imat će i engleske titlove.

Prvog dana prikazuju se dvije epizode TV serije „Besa“ koju će osobno predstaviti redatelj Igor Stoimenov i producentica Tea Korolija. Ova originalna TV serija inspirirana je istinitim događajima, a epski zaplet govori o sudbini dvije obitelji kojima nesretni događaj mijenja živote iz korijena. Radnja se događa na uvijek pulsirajućem i raznolikom ambijentu Balkana, a „Besa“ otkriva važnost izgovorene riječi, ali i što smo sve spremni napraviti da zaštitimo svoje najbliže.

Vikend se nastavlja u nedjelju 21. avgusta filmom „Vikend sa ćaletom“. U ovoj drami s elementima komedije koju je režirao Miroslav Momčilović u glavnim ulogama su Nenad Jezdić, Vasa Vraneš i Branko Vidaković. Film prati beogradskog kriminalca Kašiku koji nakon pet godina razdvojenosti zbog zabrane prilaska provodi vikend sa sinom iz prethodnog braka. U tih nekoliko dana pokušava mu pružiti svu toplinu, iskustvo i mudrost koje posjeduje.

Revija srpskog filma u Splitu završava komedijom „Realna priča“ redatelja Gordana Kičića u kojoj pratimo glumca koji ima utisak da se cijeli svemir urotio protiv njega. U iščekivanju velike uloge za koju vjeruje da će riješiti sve njegove probleme, počinje gubiti osjećaj za realnost.

Projekcije počinju u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 25 kuna se na blagajni Bačvica mogu kupiti sat vremena prije početka filma ili online na www.kinomediteran.hr.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: