“Privrednikova” tribina, novo mjesto za dijalog

Piše: P-portal.net

Srpsko privredno društvo “Privrednik” uskoro kreće s realizacijom serije tribina i javnih debata o mnogim pitanjima važnim za razvoj društva i demokracije. “Privrednik”, kao društvo koje je oduvijek težilo prosperitetnom …

Srpsko privredno društvo “Privrednik” uskoro kreće s realizacijom serije tribina i javnih debata o mnogim pitanjima važnim za razvoj društva i demokracije.

“Privrednik”, kao društvo koje je oduvijek težilo prosperitetnom i otvorenom demokratskom društvu, osjeća potrebu za jednim ovakvim projektom s ciljem kreiranja otvorenog foruma za sve one koji smatraju da imaju ideju kako ovo društvo učiniti boljem.

Iako se nalazimo na pragu ulaska u Europsku uniju i  dalje je potrebna kritična masa onih koji će ukazivati na nedostatke u hrvatskom društvu na političkom, pravnom, socijalnom i svakom drugom području. Vođeni principima otvorenosti i suradnje, očekujemo da se oko “Privrednika” stvori platforma kroz koju će mladi ljudi donositi nove ideje. Vrijeme je za iskorak u poimanju vlastite vrijednosti kao zajednice i zauzimanje čvrstog stava kojim smjerom želimo ići. Upravo taj cilj, kristaliziranje vlastitog identiteta na posve novim principima, principima aktivnog sudjelovanja u kreiranju društvenih politika je ono što želimo postići.

S prvim tribinama započeti će se krajem lipnja 2013. godine, a o točnom terminu zainteresirani će biti na vrijeme obaviješteni. Teme će biti aktualne i zanimljive – položaj mladih u društvu, utjecaj ekonomske krize na budućnost mladih, pitanja nacionalnog identiteta i njegovog značenja, sudjelovanje građana u donošenju odluka, samo  su neke od njih. U okviru “Privrednikove tribine” propitivat će se i važna ekonomska pitanja i postojeći autoriteti  te tražiti novi modeli razvoja. Ukratko, bavit ćemo se pitanjima o kojima se  malo govori, nastojat ćemo da nam gosti budu zanimljivi i atraktivni, ali očekujemo i vaše aktivno sudjelovanje. Stoga pozivamo prije svega mlade, ali i sve ostale da nam se pridruže i da budu dio ove inicijative. Svako mišljenje je dobrodošlo kao i svaka ideja koja predstavlja kvalitativni iskorak u načinu razmišljanja. Zato dođi i reci što misliš!!!

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: