Privrednikova tribina: Nova istraživanja o suvremenoj povijesti Srba i Hrvata

Piše: O. R. / P-portal.net

Tribina pod nazivom ‘Nova istraživanja o suvremenoj povijesti Srba i Hrvata’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 17. …

Privrednikova tribina
Tribina pod nazivom ‘Nova istraživanja o suvremenoj povijesti Srba i Hrvata’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 17. septembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).
Povodom potpisivanja Protokola o naučnoj i kulturnoj suradnji Instituta za savremenu istoriju iz Beograda i Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba, u Privredniku imamo čast ugostiti vodeće srpske istoričare, koji će s nama u društvu voditelja Arhiva Srba u Hrvatskoj i profesora na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Dejana Jovića, pričati na vječnu temu odnosa Srba i Hrvata, konkretno, o novim istraživanjima srpske i hrvatske suvremene povijesti. U Hrvatskoj jako rijetko imamo priliku čuti što na tu temu imaju reći srpski istoričari. Stoga, ako niste ljubitelj jednoumlja i ako želite čuti nešto drugačije od uobičajenih mitova i legendi kojima nas zasipaju, vidimo se u Privredniku na novoj tribini.
Na tribini će govoriti:
dr. Predrag Marković, Institut za savremenu istoriju, Beograd
dr. Dejan Jović, Fakultet političkih znanosti, Zagreb
dr. Kosta Nikolić, Institut za savremenu istoriju
dr. Ivana Pantelić, Institut za savremenu istoriju
dr. Dragomir Bondžić, Institut za savremenu istoriju
Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: