Privrednik povećao iznose učeničkih i studentskih stipendija

Piše: O. R. / P-portal.net

Od ove školske/akademske godine Srpsko privredno društvo Privrednik povećat će iznos učeničkih i studentskih stipendija

Foto: Jovica Drobnjak

Kako saznajemo iz uprave Srpskog privrednog društva Privrednik, donijeta je odluka o povećanju iznosa učeničkih i studentskih stipendija. U godini kada Srpsko privredno društvo Privrednik obilježava 125. godišnjicu od svog osnivanja, uprava ove najstarije živuće organizacije Srba u Hrvatskoj odlučila je da, u skladu s povećanim troškovima studiranja i školovanja, poveća iznos mjesečnih stipendija, kako za studente tako i za učenike. Tako će učeničke stipendije iz Fonda „Vladimir Matijević“ od školske/akademske godine 2022/23. iznositi 80 eura (602 kune), dok će studentske stipendije iz istog fonda iznositi 160 eura (1204 kune). Studentske stipendije iz Fonda „Ivana Vujnović“ od ove školske/akademske godine iznosit će 200 eura (1506 kuna).

U protekloj školskoj/akademskoj godini Privrednik je stipendirao ukupno 100 talentiranih učenika i studenata iz svih krajeva Hrvatske. Ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva. Dosadašnja mjesečna stipendija za jednog učenika iznosila je 500 kuna i 1000 kuna za studenta iz Fonda „Vladimir Matijević“ i 1200 kuna iz Fonda „Ivana Vujnović“.

Ovogodišnji natječaji za stipendiranje učenika i studenata preko dva Privrednikova fonda: Fonda „Vladimir Matijević“ i Fonda „Ivana Vujnović“ završeni su 14. oktobra 2022. godine. Kako su saopćili iz uprave Privrednika, konačni rezultati natječaja i rang-liste dobitnika stipendija bit će objavljeni tokom iduće sedmice.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: