Premijera predstave „Samo da vas nešto pitam“

Piše: O. R. / P-portal.net

Ovo je predstava o empatiji, predrasudama, greškama u komunikaciji, strahu od povezivanja, nepouzdanosti subjektivnog doživljaja i komičnim obrascima ponašanja

predstava Samo da vas nešto pitam

U nedjelju, 26. novembra 2023. u 20 sati u prostoru Srpskog privrednog društva Privrednik u Zagrebu održat će se premijerno izvođenje predstave „Samo da vas nešto pitam“ u režiji Nike Bokić i produkciji UO THEARTE. Predstavu izvode Katarina Madirazza i Danijela Evđenić.

Predstava „Samo da vas nešto pitam” nastaje iz improvizacija inspiriranih materijalima iz književnosti, glazbe i filma, a ponajviše iskustvima iz svakodnevnog života. Priča govori o dvije mlade žene koje su se igrom slučaja našle u liječničkoj čekaonici. Možda čekaju ultrazvuk. Ili endokrinologa. Ili radiologa. Svakako čekaju liječnika. Možda su išle u srednju školu zajedno, možda i nisu. Možda su slične samoj sebi od prije petnaest godina, a možda i nisu. Možda na kraju postanu prijateljice. Vjerojatno neće, ali bilo bi lijepo.

„Ovo je predstava o empatiji, predrasudama, greškama u komunikaciji, strahu od povezivanja, nepouzdanosti subjektivnog doživljaja i komičnim obrascima ponašanja. Možda. Možda i nije“ – poručuju iz autorskog tima predstave.

Projekt je inspiriran gotovo univerzalnom manifestacijom ljudske znatiželje – promatranjem nepoznatih ljudi na javnim mjestima.

Predstava je nastala u produkciji UO Thearte uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i SPD Privrednik.

Autorski tim:

Režija: Nika Bokić

Izvedba: Katarina Madirazza i Danijela Evđenić

Snimanje video materijala: Marko Dalić

Montaža video materijala: Danijela Evđenić

Producentice: Hana Zrnčić Dim i Ana Sikavica

Ulaz na premijeru je uz pozivnicu, a karte su dostupne za prvu repriznu izvedbu 27.11.2023. u 20 sati u Privrednikovom domu (Peradovićeva 18, 1. kat).

Svoje ulaznice možete rezervirati putem maila samodavasnestopitam@gmail.com.

*Ulaznice se kupuju pola sata prije predstave u SPD Privrednik po cijeni od 8 eura. Ulaznice se naplaćuju u gotovini.

Samo da vas nešto pitam


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: