Osnovana Građanska inicijativa Dvor

Piše: P-portal.net

Jučer je u Dvoru održana osnivačka skupština Građanske inicijative Dvor, udruge koju su osnovali građani entuzijasti sa željom da vlastitim angažmanom doprinesu boljitku i razvoju svoje općine. Nakon nekoliko uspješnih …

Jučer je u Dvoru održana osnivačka skupština Građanske inicijative Dvor, udruge koju su osnovali građani entuzijasti sa željom da vlastitim angažmanom doprinesu boljitku i razvoju svoje općine.

Nakon nekoliko uspješnih akcija u kojima su pokazali da se koordiniranim radom mogu postići zapaženi rezultati odlučili su se na osnivanje udruge kako bi formalizirali svoje aktivnosti i uspješnije ostvarivali željene projekte. U općinskoj kino dvorani okupilo se dvadesetak osnivača svih generacija i uzrasta povezanih zajedničkim osjećajem odgovornosti prema vlastitom mjestu. Okupljeni su izrazili zadovoljstvo činjenicom da se je pojavila jedna ovakva inicijativa tim više jer je Dvor posljednjih godina poznat po odumiranju i odlasku mladih. Za predsjednicu udruge izabrana je Snježana Basrak, dok su za potpredsjednika i tajnicu izabrani Vladimir Borojević i Dijana Miličević.

 Inicijativa je istovremeno predstavila i svoj program u kojem naglašavaju da je Građanska inicijativa Dvor zamišljena kao udruga koja se neće ograničavati isključivo na edukaciju već će pokušati aktivno utjecati da se mnogi neiskorišteni potencijali stave u funkciju lokalnog stanovništva na dobrobit svih.”

U tome smislu GI Dvor ima i vlastitu programatsku osnovu i ciljeve u kojem će usmjeravati svoje djelovanje. U centar pažnje osnivači stavljaju održavanje radionica sa ciljem odgajanja mladih i osvještenih ljudi svjesnih svoje odgovornosti u društvu i potrebe za preuzimanjem inicijativa u mjenjanju sustava. Novoosnovana udruga bavit će se i edukacijom o značaju ekološke poljoprivrede, a u suradnji sa znanstvenim institucijama pokušat će dovesti i stručnjake za izrade projekata koji ovom području nasušno nedostaju. Osim toga u cilju je je pokretanje projekta prikupljanja i revitalizacije sjemenskog fonda na području općine Dvor i definiranje niza prijedloga kao što su centar za konoplju, projekti općinskih vrtova itd.

Ovaj izuzetno ambiciozan plan i program članovi će pokušati ostvariti vlastitim snagama, ali pozivaju i sve koji se žele priključiti da su dobrodošli sa svojim znanjem i prijedlozima.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: