Možete i vi biti dio medija zajednice

Piše: O. R. / P-portal.net

Naš informativni P-portal se na nedavno zaključenom natječaju Europskog socijalnog fonda našao među ukupno trinaest „medija zajednice“ koji su dobili financijsku podršku za projekt povećanje vidljivosti srpske zajednice kao ranjive ...

Naš informativni P-portal se na nedavno zaključenom natječaju Europskog socijalnog fonda našao među ukupno trinaest „medija zajednice“ koji su dobili financijsku podršku za projekt povećanje vidljivosti srpske zajednice kao ranjive skupine u društvu. Projekt P-portala pod nazivom „Upoznajmo se da bismo se razumjeli“ financiran je u vrijednosti od 1.279.614,55 HRK.

Odluka o financiranju nalazi se na stranicama Ministarstva kulture i medija ovdje.

Ovim projektom također omogućavamo i obrazovanje mladih novinara za valjano, objektivno izvještavanje o manjinskim skupinama, s akcentom na srpsku zajednicu, posebno na njene mlade pripadnike. Kroz seriju tematskih radionica novinari će se upoznati sa zakonodavnim okvirom RH i EU po pitanjima manjina i njihovih prava, sociološkim i komunikološkim aspektima te problematike, osnovama proizvodnje audio i audiovizualnih sadržaja, te dobrom novinarskom praksom u izvještavanju o manjinama.

Stečena znanja i vještine na radionicama, koje će voditi vrhunski predavači i stručnjaci, polaznici će moći primijeniti i u praksi. Mladi novinari će uz stručno mentorstvo biti angažirani na pisanju novinskih tekstova, ali i na nekim novim audiovizualnim formama kojima ćemo obogatiti naš informativni portal.

Stoga pozivamo mlade novinare koji su završili studij novinarstva ili koji imaju iskustva u novinarstvu i žele se baviti gorenavedenim temama, da nam se jave i sudjeluju u ovom projektu te da zajedno, kao mediji zajednice, doprinesemo destigmatizaciji srpske manjine u hrvatskom društvu. Jer samo ako se upoznamo, možemo se razumjeti.

Zainteresirani mogu poslati prijave na e-mail adresu: ured@privrednik.net, koje moraju sadržavati kratku biografiju i motivacijsko pismo. Rok za prijavu je 31. august 2020., a odabrane kandidate ćemo obavijestiti blagovremeno.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: