Možete i vi biti dio medija zajednice

Piše: O. R. / P-portal.net

Naš informativni P-portal se na nedavno zaključenom natječaju Europskog socijalnog fonda našao među ukupno trinaest „medija zajednice“ koji su dobili financijsku podršku za projekt povećanje vidljivosti srpske zajednice kao ranjive …

Naš informativni P-portal se na nedavno zaključenom natječaju Europskog socijalnog fonda našao među ukupno trinaest „medija zajednice“ koji su dobili financijsku podršku za projekt povećanje vidljivosti srpske zajednice kao ranjive skupine u društvu. Projekt P-portala pod nazivom „Upoznajmo se da bismo se razumjeli“ financiran je u vrijednosti od 1.279.614,55 HRK.

Odluka o financiranju nalazi se na stranicama Ministarstva kulture i medija ovdje.

Ovim projektom također omogućavamo i obrazovanje mladih novinara za valjano, objektivno izvještavanje o manjinskim skupinama, s akcentom na srpsku zajednicu, posebno na njene mlade pripadnike. Kroz seriju tematskih radionica novinari će se upoznati sa zakonodavnim okvirom RH i EU po pitanjima manjina i njihovih prava, sociološkim i komunikološkim aspektima te problematike, osnovama proizvodnje audio i audiovizualnih sadržaja, te dobrom novinarskom praksom u izvještavanju o manjinama.

Stečena znanja i vještine na radionicama, koje će voditi vrhunski predavači i stručnjaci, polaznici će moći primijeniti i u praksi. Mladi novinari će uz stručno mentorstvo biti angažirani na pisanju novinskih tekstova, ali i na nekim novim audiovizualnim formama kojima ćemo obogatiti naš informativni portal.

Stoga pozivamo mlade novinare koji su završili studij novinarstva ili koji imaju iskustva u novinarstvu i žele se baviti gorenavedenim temama, da nam se jave i sudjeluju u ovom projektu te da zajedno, kao mediji zajednice, doprinesemo destigmatizaciji srpske manjine u hrvatskom društvu. Jer samo ako se upoznamo, možemo se razumjeti.

Zainteresirani mogu poslati prijave na e-mail adresu: ured@privrednik.net, koje moraju sadržavati kratku biografiju i motivacijsko pismo. Rok za prijavu je 31. august 2020., a odabrane kandidate ćemo obavijestiti blagovremeno.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: