Međunarodni sajam knjiga 43. Interliber

Piše: P-portal.net

Ulaz samo s Covid potvrdom

Naslovna fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovogodišnji 43. međunarodni sajam knjiga Interliber održava se od 9. do 14. novembra na Zagrebačkom velesajmu, najavio je u srijedu predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara (ZNK) Slavko Kozina.

Interliber se održava u paviljonima 5, 6 i 7a, koje će ispuniti oko 230 izlagača iz 14 zemalja – Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Svečano otvorenje Interlibera bit će 9. novembra u 11 sati u paviljonu 5.

Kozina je na konferenciji za novinare istaknuo kako bi dvije godine bez sajma unazadilo čitavu knjižarsku i nakladničku branšu te ocijenio kako je današnje stanje bitno bolje nego prije četiri godine kada je bio veliki problem s urušavanjem knjižarske mreže, prenosi agencija HINA.

Napomenuo je i kako je ove godine na Interliberu smanjen broj punktova gdje se može kupiti knjiga. Neznatan broj nakladnika je odustao od fizičkoga nastupa na Interliberu, napomenuo je dodavši kako ove godine neće biti organiziranih posjeta Interlibera iz Hrvatske i BiH.

Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK kroz projekt Knjiga svima i svuda sudjeluje u promociji i dostupnosti knjige i čitanja, rekao je Kozina i dodao kako se na web stranici Knjiga svima i svuda mogu naći zanimljivi naslove s popustima od 20 pa sve do 70 posto.

Naslove će, naglasio je, ponuditi 100-tinjak nakladnika i knjižara širom Hrvatske, a ovisno o preferencijama moći će se kupiti online ili na prodajnim mjestima.

Ulaz samo s Covid potvrdom

Pomoćnik direktorice Zagrebačkoga velesajma Zoran Ušurić naglasio je kako je ulaz na sajam besplatan te da je moguć isključivo uz predočenje važeće Covid potvrde – potvrde o cijepljenju, o preboljenju unutar šest mjeseci ili važećeg negativnog testa PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati.

Ulaz na sajam, istaknuo je, moguć je na blagajnama na Južnom ulazu ZV-a uz predočenje važeće Covid potvrde, a posjetitelji će dobiti jednokratnu narukvicu te ulaznicu za sajam s kojom prolaze kroz mehaničke barijere i ulaze u prostor sajma.

Ispred svakog paviljona (5, 6 i 7a) bit će postavljeni zasloni s prikazom broja osoba u paviljonu te ukoliko broj prijeđe dopuštenu granicu privremeno će se obustaviti ulazak osoba u paviljon, rekao je dodavši kako će također biti postavljeni uređaji za nekontaktno mjerenje temperature.

Poručio je posjetiteljima i kako je obvezno nošenje maski.

Dodao je i kako se posjetitelji koji nemaju covid potvrdu moći brzo testirati na punktu ispred glavnog južnog ulaza na ZV u vremenu održavanja Interlibera.

Cijena brzog antigenskog testa iznosit će 50 kuna, rekao je.
Radno vrijeme Interlibera u utorak, srijedu i četvrtak je od 10 do 21 sat, a petak i subota 10 do 22 sata te nedjelju od 10 do 20 sati.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: