Ljetna škola srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“

Piše: O. R. / P-portal.net

SKD Prosvjeta i VSNM Grada Zagreba pozivaju sve zainteresirane da prijave mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“

I ove godine Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj”.

Cilj Ljetne škole je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o srpskoj kulturi i jeziku, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka omogućuje učenicima da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka, kažu organizatori.

Ljetna škola je namijenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – njegovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održava u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Ljetna škola će se održati u periodu od 18. 7. do 30. 7. 2021. godine, dve grupe učenika po sedam dana (prva grupa od 18. do 24. jula i druga grupa od 24. do 30. jula). Održavanje ovogodišnje Letnje škole srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ planirano je na Viru, u odmaralištu Cvrčak. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina.

Troškove smještaja, hrane, pratilaca grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD “Prosvjeta” i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i nazad učesnici snose sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba te ih dočekati u unaprijed dogovoreno vrijeme i na unaprijed dogovorenoj lokaciji u Zagrebu.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da prijave mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj” i da informacije o njoj dostave svim zainteresiranima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:
1) Ispuniti obrasce 1. i 2. objavljene na internet stranici SKD-a “Prosvjeta”. Obrazce u PDF-u možete preuzeti na ovom linku;
2) Zatražiti potvrdu za dijete o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole);
3) Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati  najkasnije do 26. marta 2021. godine, i to:

  • poštom na adresu: SKD “Prosvjeta”; “ZA LJETNU ŠKOLU”; Berislavićeva 10; p. 739; 10 000 Zagreb
  • ili skenirane dokumente možete poslati na mail: obrazovanje@skd-prosvjeta.hr.

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem do završetka školske godine. Krivo ispunjeni, nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na tel: 01/4872-456.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: