Izrael i Palestina – Ima li kraja ubijanju?

Piše: P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Izrael i Palestina – Ima li kraja ubijanju?“ održana je 14. novembra u Privrednikovom domu u Zagrebu

Tragedija na Bliskom istoku i dalje traje. Gine se masovno u Gazi, gine se u Izraelu. Hiljade djece i civila ostalo je pod ruševinama u borbama izraelske vojske protiv hamasovih terorista koji su pokoljem oko 1500 Izraelaca započeli novi spiralu nasilja s nesagledivim posljedicama.

Tema nove Privrednikove tribine bila je nova runda tragedije Izraelaca i Palestinaca, mogućnost prekida vatre u Gazi, vječno pitanja rješenja koje bi zadovoljilo obje strane u sukobu, promjene koje je napad terorista Hamasa donio na pozornicu, ali i brojne kritike načina na koji je izraelska vojska odgovorila na terorizam.

Na tribini su govorili rabin zagrebačke židovske vjerske zajednice Bet Izrael, izvanredni profesor na Katedri za judaistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i i član Izraelske odvjetničke komore Kotel Da-Don i novinar Nove TV Hrvoje Krešić, koji je s Jerkom Bakotinom prije više godina napisao nagrađivanu seriju reportaža o teškom životu građana Gaze. Razgovor je moderirao novinar Saša Kosanović.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: