Tribina: Odnos Srbije prema svjetskim silama, EU i regionu

Piše: P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Odnos Srbije prema svjetskim silama, EU i regionu“ održana je 18. juna u Privrednikovom domu u Zagrebu.

Koje su perspektive Srbije u odnosima sa SAD-om, Rusijom i Kinom, a koje prema Evropskoj uniji i arapskom svijetu? Kako se Srbija pozicionira prema članicama Pokreta nesvrstanih? Kako napreduje približavanje Evropskoj uniji? Zašto se Srbija približava Mađarskoj, a nakon Rezolucije o Srebrenici udaljava od Njemačke? Koje su posljedice Svesrpskog sabora na region, kakvi su odnosi Srbije prema Crnoj Gori, Makedoniji? Postoji li rješenje za Kosovo i Metohiju? Mogu li se poboljšati narušeni odnosi s Hrvatskom?

O ovim i drugim pitanjima na Privrednikovoj tribini je govorio Dejan Jović, jedan od najuglednijih politologa s ovih prostora, politički analitičar, doktor političkih znanosti, redovni profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti i gostujući profesor na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

Razgovor je moderirao novinar Saša Kosanović.

Snimku tribine pogledajte u nastavku.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: