Izložba Jovice Drobnjaka: Mrtva priroda – cvijeće

Piše: O. R. / P-portal.net

Muzej Prigorja poziva vas na izložbu fotografija Jovice Drobnjaka pod nazivom „Mrtva priroda – cvijeće“.Izložba se otvara u srijedu, 30. juna, a posjetitelji će moći uživati u razgledanju fotografija do …

Jovica Drobnjak

Muzej Prigorja poziva vas na izložbu fotografija Jovice Drobnjaka pod nazivom „Mrtva priroda – cvijeće“.
Izložba se otvara u srijedu, 30. juna, a posjetitelji će moći uživati u razgledanju fotografija do 23. jula.

Jedan od „tragača“ koji je s fotoaparatom u ruci u mogućnosti, u dubini nekog prizora, pojave, lika ili krajo-lika, uhvatiti onaj čudesan trenutak, pronaći ljepotu i predstaviti ju drugima je Jovica Drobnjak. Otjelovljujući nevidljivo u vidljivom mediju fotografije, novom izložbom starog ciklusa „Mrtva priroda – cvijeće“, iznova potvrđuje dosljednost vlastitim stvaralačkim iskustvima i vjernost osobnim preokupacijama – propitivanju izra- žajnosti i efekata svjetlopisa. Fascinacija igrom svjetla i virtuozna manipulacija njegovim efektima načinila je od klasično komponirane mrtve prirode s cvijećem mnogo više od tehnički korektno izvedene fotografije. Postaje više nalik umjetničkoj slici, čudesnom svjetlopisu ponegdje izražajnih kontrasta, drugdje pak tonske ujednačenosti, negdje svjetlošću „omekšane“ pozadine, a drugdje dramatično osvjetljene draperije. (iz recenzije Sande Stanaćev Bajzek)

Jovica Drobnjak, rođen 1966. godine u Gornjoj Ploči. Fotografijom se počinje baviti 1981. godine u fotogrupi u osnovnoj školi. Četiri godine kasnije maturira na Odjelu fotografskih tehnika Škole primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Dvanaest godina radi kao fotograf u nekoliko hrvatskih tjednika i magazina, a posljednjih godina djeluje kao samostalni fotograf.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: