Dobrotvorno-poetska večer u Privredniku

Piše: O. R. / P-portal.net

Srpsko privredno društvo Privrednik za zadovoljstvom vas poziva na dobrotvornu aukciju umjetničkih slika

Srpsko privredno društvo Privrednik organizira dobrotvorno-poetsku večer, na kojoj će 7. marta 2024. godine, uoči Međunarodnog dana žena u Privrednikovom domu uz poeziju i muziku biti organizirana aukcija umjetničkih slika.

Slike koje će biti izložene za aukcijsko nadmetanje nastale su na tradicionalnim Privrednikovim međunarodnim dobrotvornim kolonijama koje se organiziraju u čast osnivača Privrednika, Vladimira Matijevića. Autori su akademski slikari iz Hrvatske, Srbije i Republike Srpske.

Gotovo 40 umjetničkih slika vrhunske vrijednosti, rađenih uglavnom tehnikama ulje na platnu i akril, moći ćete kupiti po vrlo povoljnim, simboličnim cijenama, koje se kreću od 50 do 800 eura. Sav prihod od prodaje slika namijenjen je stipendiranju talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti. Izbro slika napravio je povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Feđa Gavrilović, koji će posjetitelje i voditi kroz aukciju.

Sav novac od prodaje slika ide isključivo u dva Privrednikova fonda za stipendiranje nadarenih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti.

Specijalan gost večeri bit će pjesnik i publicist Đorđe Matić, u čijim stihovima će prisutni moći uživati. Muzički gosti su Robert Vnuk na gitari i Una Patafta na harmonici.

Obogatite svoj prostor vrhunskim umjetničkim djelima koja možete kupiti po izuzetno povoljnoj cijeni, a pritom pomažete talentirane učenike i studente, Privrednikove stipendiste. 

Aukcija slika održat će se u četvrtak, 7. marta, u 19 sati u Klubu Privrednikov dom (Preradovićeva 18, Zagreb). Klub Privrednikov dom bit će otvoren od 18 sati, te će posjetitelji moći slobodno razgledati izložene slike prije same aukcije.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: