Deseti Privrednikov kongres – ove godine dodijeljeno najviše stipendija

Piše: O. R. / P-portal.net

Privrednik ove godine stipendira najviše učenika i studenata do sada, njh ukupno 102, koji će se okupiti na Desetom kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine

Privrednikov kongres

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu i najstarija živuća organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo Privrednik kroz tri stoljeća svoga postojanja stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Ove školske/akademske godine Privrednik stipendira do sada najveći broj učenika i studenata: ukupno njih 102. Mjesečne stipendije iznose od 500 (učeničke) do 1.200 kuna (studentske).

Ovogodišnji Privrednikovi stipendisti dolaze iz Knina, Benkovca, Golubića, Biskupije, Imotskog, Borova, Vukovara, Negoslavaca, Bobote, Mirkovaca, Plaškog, Krnjaka, Srba, Gračaca, Vrginmosta, Bjelovara, Gline, Topuskog, Daruvara, Pakraca, Belog Manastira, Dalja, Osijeka, Zagreba,…

Ovogodišnji Privrednikov kongres, na kojem će se svi oni okupiti, održat će se u subotu, 11. decembra 2021. godine s početkom u 12 sati.

Na Kongresu putem Zoom aplikacije službeno će biti promovirani dobitnici stipendija. U sklopu Kongresa će biti prikazan i kratki film o Privredniku, a u ime stipendista obratit će se i njihov predstavnik.

Privrednikov Kongres će biti uživo emitiran na YouTube kanalu Privrednika (OVDJE), kao i na Facebook stranicama Privrednika (OVDJE) i P-portala (OVDJE).

 

Kongres je financijski pomogao Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: