Članovi Privrednika obilježili godišnjicu prerane smrti Ivane Vujnović

Piše: O. R. / P-portal.net

Povodom 28. godišnjice od smrti Ivane Vujnović, Privrednikovi stipendisti i aktivisti, zajedno s predsjednikom Nikolom Lunićem, posjetili su njeno vječno počivalište na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj te tom prilikom položili vijenac

Ivana Vujnović
Foto: Jovica Drobnjak

Na kraju još jedne školske/akademske godine još jedna generacija Privrednikovih stipendista uspješno je prešla i tu stepenicu na putu ličnog razvoja i obrazovanja. Srpsko privredno društvo Privrednik pružilo im je oslonac i podršku, prvenstveno preko dva svoja fonda za stipendiranje: Fonda Vladimir Matijević i Fonda Ivana Vujnović. I ove godine je iz Fonda Ivana Vujnović stipendirano dvoje mladih, talentiranih studenata, oboje s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Mjesečna stipendija iz ovog fonda iznosi 200 eura.

Fond koji nosi ime Ivane Vujnović utemeljen je 2010. godine u spomen na prerano preminulu Ivanu, a na inicijativu njezine majke, doktorice Nevenke Ljubić. Ivani u spomen, Srpsko privredno društvo Privrednik utemeljilo je ovaj fond za stipendiranje studenata koji pokazuju izvrsnost u svom radu. Svake godine stipendiraju se dva izvrsna studenta koji govore najmanje jedan strani jezik i značajno su uključeni u aktivnosti izvan fakulteta.

Povodom 28. godišnjice od smrti Ivane Vujnović, Privrednikovi stipendisti i aktivisti, zajedno s predsjednikom Nikolom Lunićem, posjetili su njeno vječno počivalište na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj te tom prilikom položili vijenac.

Ivana je zauvijek otišla zbog iznenadne i teške bolesti u svojoj 16. godini tek što je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, pohađala je ljetne škole u Oxfordu, Cambridgeu, Monaku, Parizu… Pored francuskog, govorila je engleski i njemački i svirala klavir.

Ivana Vujnović
Foto: Jovica Drobnjak

Privrednik će nastaviti pomagati brojnim mladim ljudima da nastave tamo gdje je Ivana stala i zajedno sa svojim stipendistima nastaviti čuvati sjećanje na ovu prerano preminulu djevojku.

Foto: Jovica Drobnjak

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: