fbpx

Vlada Republike Srbije imenovala je na današnjoj sjednici Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organa uprave pri Ministarstvu spoljnih poslova, saopštili su danas iz tog ministarstva.

Uprava je, inače, zadužena za komunikaciju s predstavnicima Srba u regionu i u dijaspori i raspisuje redovne godišnje konkurse pomoću kojih ulaže u očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Srba u dijaspori i regionu.

Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija „Solidarnost za Kosovo“ i „Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji“, realizirao je brojne akcije pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i bio aktivan na širenju istine o događajima na prostorima bivše Jugoslavije, navedeno je u saopštenju.

Autor je i koautor četiri knjige o Srbiji i Kosovu i Metohiji i dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsjednika Srbije za zasluge.

Gujon je 2015. godine dobio srpsko državljanstvo za zasluge i od 2012. živi s porodicom u Beogradu. Intervju koji je dao za P-portal prije dvije godine možete pročitati na sljedećem linku: Arno Gujon: Empatiju treba pretvoriti u akciju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email