Zagrebački sajam knjiga Interliber u znaku Srbije i Ukrajine

Piše: P-portal.net

Međunarodni sajam knjige 44. Interliber održat će se od 8. do 13. novembra, a predstavit će 296 izlagača iz 15 zemalja, ove godine s Ukrajinom i Srbijom u fokusu programa

Interliber
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ovogodišnji sajam knjiga Interliber, koji se održava od 8. do 13. novembra na Zagrebačkom velesajmu, bit će u znaku Srbije i Ukrajine. Književnim produkcijama ovih zemalja bit će posvećena posebna pažnja, uz učešće brojnih gostiju izdavača i pisaca.

Programska cjelina „Srbija u fokusu“ odvijat će se od 9. do 13. novembra u Paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma, gdje će publici biti predstavljeno oko 1.200 naslova kojima se predstavlja više od 40 srpskih izdavača. Održat će se više panela na kojima će autori i stručnjaci razgovarati o temama budućnosti izdavaštva, ulozi knjige u popularizaciji nauke i srpskoj sceni fantastike. Isto tako, bit će upriličen i niz promocija odabranih naslova iz područja beletristike i poezije.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, koji će ga svečano i otvoriti u utorak, 8. novembra u Paviljonu 7. Program „Srbija u fokusu“ organiziraju Superknjižara i Srpsko narodno vijeće, uz podršku Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske. Detaljan program možete vidjeti ovdje.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: