Ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu rano juče je počeo da se formira red, sve veći iz minuta u minut. Razlog ne bi mogao da bude lepši – povodom sedamdesetogodišnjice postojanja, JDP svojoj publici poklanja praznični popust, pa tako još danas i sutra karte mogu da se nabave po cenama od 100 i 200 dinara.

Red se juče i pre otvaranja blagajni u 10 časova protezao gotovo do kraja zgrade JDP, a Beograđane željne kulture nisu sprečili ni jak vetar, temperature u minusu i susnežica da se pojave i obezbebe povoljne karte za omiljene predstave.

U ovakvim situacijama se uvek pokaže ona lepša strana Srbije, koje je i te kako željna kulture, a ne rijalitija – ali, nažalost, za to nema uvek novca. Većina okupljenih je danas tu da nabavi kate i za svoje prijatelje i članove porodice koji nisu mogli da dođu i sačekaju red koji će sigurno trajati tokom čitavog dana. Ipak, kako kažu, sati i sati čekanja na ledenoj zimi se i te kako isplate, jer im je ovo jedinstvena prilika da sebi priušte uživanje za koje inače ne mogu da izdvoje novac.

Ovo posebno važi za studente kojih ima u velikom broju, a koji su uveliko pripremili listu predstava koje žele da pogledaju.

Akcija JDP-a „Popust za kulturu“ prvi put je, sa velikim uspehom i odjekom u javnosti, organizovana pre dve godine kada je prodaja karata oborila rekord i kada smo videli da i visoka umetnost može da bude masovna.

https://www.youtube.com/watch?v=HmrrHpVfIzQ

 

Prodaja ulaznica počela je juče u 10 h. Blagajna Jugoslovenskog dramskog pozorišta će danas i sutra raditi od 10 h do 20 h (bez pauze). Tokom akcije neće biti moguće rezervacije ulaznica putem telefona ili interneta kao ni posebnih popusta na grupne posete.

Cena ulaznica za sve predstave na Sceni „Ljuba Tadić” iznosiće 200 dinara, a za predstave na Sceni Studio JDP samo 100 dinara.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email