Tribina: Kako rebrendirati Srbe u Hrvatskoj?

Piše: O. R. / P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Kako rebrendirati Srbe u Hrvatskoj?“ održana je 12. marta u Privrednikovom domu u Zagrebu

Srbi u Hrvatskoj. Nekada ponosni, antifašistički, konstitutivni narod, danas nacionalna manjina u izumiranju.
Potučeni, izbačeni iz kolektivne memorije, sotonizirani, dobrovoljno i malo manje dobrovoljno asimilirani, Srbi u Hrvatskoj još su važan faktor samo u Saboru. Kako je krenulo s uvozom radne snage, možda nas ni tu uskoro neće biti. Hrvatska se depopulizira, demografska katastrofa prijeti. Prije nego Srbi u Hrvatskoj nestanu, na Privrednikovoj tribini razgovarali smo o imidžu s kojim će nas historija pamtiti. Trebamo li ostati zapamćeni kao narod Nikole Tesle i Milice Bogdanović ili narod Mile Martića?

Mogu li Srbi promijeniti narativ kojim ih se danas opisuje, mogu li se neke stranice o nama ponovo, objektivnije i manje ostrašćeno napisati? Odgovore na ta pitanja novinar Saša Kosanović potražio je na Privrednikovoj tribini od trojice stručnjaka s područja političkog marketinga i odnosa s javnošću. Na tribini su govorili: Božo Skoko, redovni profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, stručnjak za odnose s javnošću i brеndiranje, Boris Malešević, grafički dizajner i stručnjak za politički marketing i Krešimir Macan, PR stručnjak.

Snimku tribine pogledajte u nastavku.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: