Tomislav Žigmanov ponovo ministar u srpskoj vladi

Piše: P-portal.net

Tomislav Žigmanov ponovo je izabran za ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije

Tomislav Žigmanov
Tomislav Žigmanov

Glasovima većine narodnih zastupnika u Domu Narodne skupštine izabrana je Vlade Republike Srbije premijera Miloša Vučevića, potvrđen program Vlade i sastav Vlade. Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini,  izabran je, po drugi put, za ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije.

Žigmanov je u danu predlaganja imena ministara zahvalio Vučeviću i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom povjerenju da i u novom mandatu Vlade vodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. On je kazao kako je to potvrda da je u prvom mandatu predano, posvećeno, odgovorno i kompetentno vodio Ministarstvo, provodeći državnu i politiku Vlade Republike Srbije na način da su u područjima od neposredne nadležnosti Ministarstva ostvareni pozitivni rezultati i postignuti brojni proklamirani ciljevi.

„Držeći se dosadašnjih postulata i načela u radu, novi mandat mene kao ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog bit će i nadalje posvećen unaprjeđenju ljudskih prava, razvoju položaja nacionalnih manjina te stvaranje ambijenta u kojem vrijednosti dijaloga i tolerancije moraju biti neprikosnovene”, naveo je Žigmanov.

Tomislav Žigmanov rođen je 1967. godine u Tavankutu. Diplomirao je filozofiju u Novom Sadu. Živi u Subotici. Društveno je aktivan od 1990. godine. Predsjednik je Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini od 2015. godine. Bio je narodni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije u mandatu od 2016. do 2020. godine. Ministar za ljudska i manjinska prava bio je u mandatu Vlade od 2022. do 2024. godine.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: