Tena Šimonović Einwalter: Govor mržnje je opasan društveni fenomen

Piše: P-portal.net

U trećoj epizodi podcasta Pravo glasa govorila je pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter

U trećoj epizodi podcasta „Pravo glasa“, koji je P-portal pokrenuo u sklopu projekta „Upoznajmo se da bismo se razumjeli“, gošća Mirele Pejaković Levstek bila je nova pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.

Kako pučka pravobraniteljica ocjenjuje poštivanje prava nacionalnih manjina u posljednje tri godine, što kaže o pojačanom govoru mržnje ponajviše prema pripadnicima nacionalnih manjina te kako riješiti problem govora mržnje na društvenim mrežama, zašto je dvojezičnost u pojedinim dijelovima zemlje i dalje tabu tema i ne dozvoljava se konzumiranje prava zajamčenog Ustavom i zašto se zaobilazi poštivanje zakona primjerice onaj koji jamči da određeni broj pripadnika manjina mora biti zaposlen u državnim institucijama temeljem popisa stanovništva?

O tome, ali i što tišti građane te kako će Tena Šimonović Einwalter pred Hrvatskim saborom braniti čak tri izvješća svog ureda, poslušajte u trećoj epizodi „Prava glasa“.

Podcast možete poslušati na platformama SoundCloud, Spotify, Anchor, Google podcast, Deezer, kao i na našem YouTube kanalu.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: